bank of america bitcoin

Nakup valute bitcoin na kredit

Danes so kreditne kartice in kupovanje stvari z odloženim plačilom že nekaj vsakdanjega in tako je tudi v svetu kripto valut. Marsikdo namreč za nakupe uporablja kreditne kartice. A kot kaže se bo kmalo spremenilo tudi to.

No, po trditvah Bloomberg-a, se je to že začelo dogajati, saj bi naj bil nakup kripto valut v večini menjalnic s kreditnimi karticami Banke Amerika, JP Morgan Chase in Citigroup že onemogočen. Uporabniki omenjenih kreditnih kartic bodo tako morali poiskati alternativo na bodoče nakupe.

Read More

Kratka zgodovina strojne opreme za rudarjenje valute bitcoin

Ni še tako dolgo, ko je bil za rudarjenje kripto valute bitcoin potreben normalen računalnik, katerega moč ni presegala zmožnosti računalnikov, ki jih imamo danes doma. Takrat so bili rudarji v večini računalniški zanesenjaki in hobi kriptografi.

cpu rudarjenje
Vsem dobro poznana nalepka

Leta 2009, ko se je pojavilo omrežje Bitcoin in z njim prvi rudarji, ki so za “iskanje” kovancev uporabljali procesorko moč (CPU), je bila “nagrada” za odkrit blok 50 bitcoin-ov (BTC). V tistem času si lahko na dan z malo močnejšim računalnikom narudaril bitcoine v vrednosti okoli 3€. Težavnost rudarjenja (količina procesorske moči, ki je potrebna) je bila zelo nizka in takrat so ljudje za igranje iger še uporabljali grafične karte in ne kartonastih škatel kamor vstavimo telefon. A stvari so se v manj kot desetih letih zelo spremenile.

Read More

Kje in Kako kupiti kripto valuto Bitcoin

Vodič, ki te bo naučil kje in kako lahko na spletu opraviš nakup kripto valute bitcoin.

Te zanima kako kupiti bitcoin?

bitcoin nakupKratek odgovor je:

  • Poišči spletno menjalnico,
  • Za trgovanje uporabi valuto kot npr. EUR ali USD,
  • Prenesi svoje bitcoin-e v varno denarnico.

Seveda obstaja tudi daljši, bolj podroben odgovor. Če se želiš naučiti več o kripto valuti bitcoin, kako opraviti nakup in več o varni hrambi kripto valut, te vabim, da nadaljuješ z branjem. Potrudil se bom, da bo čtivo čim bolj poučno.

Read More

nakup brez razkritja identitete

Nakup kripto valut brez razkritja identitete

Nakup kripto valut, v našem primeru bo to bitcoin, je mogoč tudi popolnoma anonimno oziroma brez razkritja vaše identitete. Bitcoin lahko anonimno kupite z uporabo gotovine ali kreditne kartice.

Seveda je priporočljiv način, če svoje identitent ne želite razkriti, nakup z gotovino. V tem vodiču si bomo ogledali obe možnosti, njihove prednosti in slabosti.

Pred nakupom je seveda potrebno imeti denarnico, ki omogoča hrambo kripto valut. Če denarnice še nimaš si preberi več o različnih vrstah denarnic za kripto valute.

Read More

Zgodovina denarja in bitcoin

Vsak dan znova in znova poslušam in berem, kako nam strokovnjaki, ki se ukvarjajo s fiat valutami, svetujejo naj držimo prstre stan od kripto valut, kot so bitcoin, ethereum, ripple in ostali alt-kovanci. Žal se z njihovimi predvidevanji in napovedni ne morem strinjat. Zakaj?

Bitcoin je zelo mlada valuta. Ideja za bitcoin je bila predstavljena leta 2008, leta 2009 pa je zaživelo omrežje Bitcoin. Dejansko vrednost, pa določamo mi, uporabniki kripto valut.

Read More

Tudi Samsung vstopa v svet rudarjenja kripto valut

Po ogromnem povečanju dobička v letu 2017 je Samsung za leto 2018 napovedal vstop v svet rudarjenja kripto valut.

Samsung je tudi uradno potrdil, da nameravajo pričeti s proizvodnjo strojne opreme, ki bo namenjena izključno rudarjenju kripto valut, kot npr. bitcoin in ethereum. Cena za zdaj še ni znana, bi pa naj po nekaterih informacijah po svoji zmogljivosti prekašal tudi najmočnejše grafične karte (GPU), kot je Nvidia 1080. Samusungu bo to omogočilo tudi vstop na kitajski trgi ASIC rudarjenja.

Read More

bitcoin cena 2018

Vrednost kripto valute Bitcoin v letu 2018

Po napovedih analitika Kay Van-Petersen (Saxo Bank), ki je pravilno napovedal rast kripto valute Bitcoin v začetku leta 2017, bi lahko najbolj priljubljena kripto valuta v letu 2018 dosegla vrednost 100.000 USD.

Bitcoin bi v letu 2018 lahko dosegel in presegel mejo $100.000 pravi analitik kripto valut, ki je pravilno napovedal rast Bitcoina v začetku leta 2017.

Kay Van-Petersen dodaja, da so zelo verjetni tudi veliki skoki drugih kripto valut.

Read More

kaj je rudarjenje kripto valut

Kaj je rudarjenje kripto valut?

Rudarjenje kripto valut vključuje dve funkciji oz. nalogi, ki jih rudarji opravljajo in sicer:

  • Dodajanje transakcij v blokovno bazo (ang. blockchain),
  • Sproščanje novih kovancev.

Vsak blok, ki ga dodajo rudarji, mora vsebovati dokazilo o delu (ang. proof-of-work ali PoW).

Za rudarjenje kriptovalut potrebujemo računalnik in poseben program, ki rudarjem pomaga pri reševanju zapletenih matematičnih problemov, ki so potrebni za odkrivanje novih kripto kovancev. Rudarji poskušajo v rednih intervalih rešiti blok, ki vsebuje transakcijske podatke z uporabo kriptografskih hash funkcij. Kriptografija je tehnika, ki se je razvila med drugo svetovno vojno in uporablja elemente računalništva in matematične teorije. Med vojno so kriptografijo uporabljali za varen prenos podatkov in informacij. V svetu kripto valut se uporablja za varnen prenos podatkov in denarja na spletu.

Read More

Kako delujejo kripto valute

Kako delujejo kriptovalute?

Kripto valute za delovanje in procesiranje transakcij uporabljajo blokovno bazo (ang. blockchain). Blokovna baza oz blockchain bi lahko primerjali z mnogo knjigami oz dokumenti, ki se v popolnoma enaki obliki pojavljajo na več mestih. Blokovna baza se tako v enaki obliki pojavlja na računalnikih po svetu. Vedno posodobljena različica te baze je vedno na voljo vsem imetnikom in uporabnikom kripto kovancev.

Read More

Kaj so kripto valute

Kaj so kripto valute?

Kripto valute so v večini primerov varna in anonimna oblika digitalna denarja. Kripto valute za delovanje uporabljajo kriptografijo. Kriptografija je proces, ki se uporablja za pretvorbo čitljivih podatkov v skoraj nezlomljivo (uncrackable) obliko znakov. Kljub anonimnosti se lahko ta skupek znakov uporabi za sledenje in preverjanje stanja vsakega nakupa oz. prenosa kripto kovancev med digitalnimi denarnicami.

Kriptografija je tehnika, ki se je razvila med drugo svetovno vojno in uporablja elemente računalništva in matematične teorije. Med vojno so kriptografijo uporabljali za varen prenos podatkov in informacij. V svetu kripto valut se uporablja za varnen prenos podatkov in denarja na spletu.

Read More

Newsletter

Subscribe to our Newsletter right now to be updated. We promice not to spam!