bank of america bitcoin

Nakup valute bitcoin na kredit

2,200 Views

Danes so kreditne kartice in kupovanje stvari z odloženim plačilom že nekaj vsakdanjega in tako je tudi v svetu kripto valut. Marsikdo namreč za nakupe uporablja kreditne kartice. A kot kaže se bo kmalo spremenilo tudi to.

No, po trditvah Bloomberg-a, se je to že začelo dogajati, saj bi naj bil nakup kripto valut v večini menjalnic s kreditnimi karticami Banke Amerika, JP Morgan Chase in Citigroup že onemogočen. Uporabniki omenjenih kreditnih kartic bodo tako morali poiskati alternativo na bodoče nakupe.

Kot razlog za ukinitev možnsti nakupa z omenjenimi kreditnimi karticami je Mary Jane Rogers, ki je odgovorna za stike z javnostjo pri JPMorgan navedla: preprečevanja nakupov z ukradenimi kreditnimi karticami, težavnosti pri vodenju evidence transakcij in probleme, ko so ljudje kupovali vrednosti kripto valut za katere niso imeli kritja. V kateremkoli primeru imajo banke zelo omejene možnosti za povračilo stroškov.

Na strani reddit, se je pojavil tudi zapis, kjer zaposlen pri menjalnici kripto valut Coinbase omenja nekaj sprememb, ki so jih sprejeli izdajatelji kreditnih kartic.

Posodobitev 5.2.18

Že omenjenim ameriškim bankam so je danes pridružio še nekaj bank iz Velike Britanije. Po podatkih The Guardian-a so se za enake ukrepe odločili tudi pri Lloyds Banking Group, ki je lastnica bank Halifax, Bank of Scotland, MBNA in seveda banke Lloyds.

Kaj vse to pomeni za kripto valute?

Sam mislim, da bo po začetni paniki in ponovnem padcu vse skupaj pozitivno vplivalo na kripto valute in njihovo vrednost. Res je, da bodo marsikomu nove omejitve, ki jih bodo verjetno sprejeli tude banke, povzročile sprva nekaj preglavic. A za nakup še vedno obstajajo druge možnosti.

Nove omejitve bi lahko prinesle tudi več zaupanja v kripto valute. V glavnem še vedno namreč velja mnenje, da se bitcoin in ostali kripto kovanci uporabljajo za pridobivanje sredstev iz ukradenih kreditnih kartic, pranje denarja in prodajo drog. Sam mislim, da bi morali biti nakupi s kreditnimi karticami omejeni že od vsega začetka in da je že vedno najboljši način kako dobiti kripto valute rudarjenje.

Leave a comment

Newsletter

Subscribe to our Newsletter right now to be updated. We promice not to spam!