nakup brez razkritja identitete

Nakup kripto valut brez razkritja identitete

1 View

Nakup kripto valut, v našem primeru bo to bitcoin, je mogoč tudi popolnoma anonimno oziroma brez razkritja vaše identitete. Bitcoin lahko anonimno kupite z uporabo gotovine ali kreditne kartice.

Seveda je priporočljiv način, če svoje identitent ne želite razkriti, nakup z gotovino. V tem vodiču si bomo ogledali obe možnosti, njihove prednosti in slabosti.

Pred nakupom je seveda potrebno imeti denarnico, ki omogoča hrambo kripto valut. Če denarnice še nimaš si preberi več o različnih vrstah denarnic za kripto valute.

1. Anonimen nakup s kreditno kartico

Nakup kripto valut brez rakritja identitete je mogoč tudi s kreditno kartico. Seveda pa obstajajo omejitve, kot npr. največja vrednost nakupa. Tak način je priporočljiv za ljudi, ki želijo spoznati kako kripto valute delujejo in ni primeren za večje nakupe. Če te zanima nakup večje količine bitcoin-ov ali druge valute si oglej nakup z gotovino.

CoinMama – če želiš opraviti nakup s kreditno ali debitno kartico je CoinMama najboljša izbira. Prvi nakup do vrednosti $150 lahko opraviš brez kakeršnihkoli preverjanj. Mogoče je tudi nakup večjih količin, za katerega pa je (včasih), potrebno naložiti selfi na katerem so vidni podatki na kreditni kartici.

2. Anonimen nakup z gotovino

Tak način je priporočljiv in tudi najbolj varen. Ima pa tudi svoje slabosti, saj so lahko provizije občutno višje.

Bitcoin bankomat – To je bankomatom podobna oprema, le da v tem primeru ob nakupu ne dobite denarja iz odpritne kot na običajnem bankomatu. Vrednosti bitcoin-ov bo prenesena neposredno v vaši denarnico za kripto valute. Večina bitcoin bankomatov omogoča nakup brez identificiranja, njihova slabost pa so visoke provizije.

LocalBitcoins – Spletna stran, ki omogoča nakup in prodajo bitcoino-ov med uporabniki. Za nakup z govotino svetujem, da poiščeš prodajalca v bližini in se dogovoriš za oseben “prevzem”.

4. Anonimna menjava kripto valut

ShapeShift – Storitev, ki omogoča anonimno menjavo kripto valut. Za uporabo ni potreben uporabniški račun. Željen znesek v kripto valuti A nakažete na njihov naslov, in na svoj naslov v približno 5-10 prejmeš kripto valuto B.

Leave a comment

Newsletter

Subscribe to our Newsletter right now to be updated. We promice not to spam!